Sterilizează-ți câinele! E în beneficiul tuturor și nu riști amenzi uriașe!!!

Sterilizează-ți câinele! E în beneficiul tuturor și nu riști amenzi uriașe!!!

Acesta a fost mesajul transmis ieri, după-amiază, în mod direct, cetățenilor care au dorit să poarte un dialog cu reprezentanții Primăriei Giurgiu pe această temă, dar și indirect, prin pliantele pe care le-au găsit în cutiile poștale, în cadrul campaniei derulate de municipalitate încă din vara acestui an.
Străzile vizate ieri au fost Str.Dan Barbilian, Călugăreni, ing. Marin Drăcea, Nicolae Bălănescu, Mircea Dem Rădulescu, Cerbului, Alexandru Vlahuță, I.A.Bassarabescu , dar și fdt.Fumoaselor și Tăbăcari.
Reamintim că în urma cu exact o lună, pe 12 septembrie, echipe mixte din cadrul DSVSA, IPJ (Birourile de Ordine Publică și Protecția Animalelor), IJJ, Poliția Locală, Consiliul Județean și Primăria Giurgiu au mers în prima acțiune de control și conștientizare, pe strada Dunării și ulterior au continuat pe Soarelui, Sirenei, Tudor Vladimirescu, fdt. Romaniței și Cuza Vodă. În urma verificărilor (ulterioare campaniei de informare făcute pe social media, radio, TV, dar și pe stradă, prin pliante) au fost date avertismente posesorilor de câini nesterilizați, cărora li s-a pus în vedere să intre în legalitate, în decurs de 30 de zile.
Puțini au fost cetățenii care aveau câinii sterilizați și care astfel dau dovadă de responsabilitate pentru că una dintre principalele surse ale câinilor maidanezi este cea a puilor proveniți din curți și care ajung ulterior în stradă, cresc și se înmulțesc necontrolat. Acesta a fost și motivul pentru care a fost inițiată această campanie, fenomenul cu care am ajuns să ne confruntăm pe străzile din Giurgiu, numărul mare de câini fără stăpân, unii agresivi, purtători de paraziți.
Conform legii, toți câinii cu stăpân, fără valoare chinologică (fără pedigree), trebuie să fie microcipați și sterilizați, amenzile fiind cuprinse între 5.000 și 10.000 lei pentru nemicrocipare și între 5.000 și 12.000 de lei pentru nesterilizare.
Anunțăm cetățenii că acțiunile de control vor continua, în paralel cu cele de informare, că zonele verificate inițial vor fi reluate pentru a se constata dacă cetățenii s-au conformat și au sterilizat animalele sau dacă sunt pasibili de amendă.

Ultima modificare: 12.10.2023 – 19:26 de către Administrator

Anteriorul AUDIENȚA – Invitat, primarul municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.